Time
Description
INFORMACJE OGÓLNE
Koszt:
Cena – 690 zł
Dyplom:
Certyfikat w języku polskim i angielskim
Czas trwania:
2 dni
Miejsce:
Gdańsk – Centrum Szkoleniowe Masters of Bartenders ul. Zakopiańska 13
Dla kogo:
Kurs ten jest otwarty – zapisać może się każdy.
Kurs przygotowuje całkowicie każdego niezależnie czy ma się doświadczenie czy nie do pracy na stanowisku kelnera w każdym lokalu gastronomicznym.
Materiały:
Każdy uczestnik otrzymuje na własność pełne kompendium z teorią.
Egzaminy:
Egzaminy są bezpłatne. U nas nie ma ukrytych opłat.
ZAGADNIENIA PORUSZANE NA KURSIE
Program Kursu:
1. Zajęcia teoretyczne
– Kelner – cechy, zadania, wygląd i prezencja
– Typologia Gości
– Zasady serwisu, metody obsługi (serwis niemiecki, serwis francuski, serwis angielski, serwis rosyjski)
– Zastawa stołowa
– Zasady nakrywania stołów
– Zasady dobrej pracy
– Dobry kelner = dobry sprzedawca
– Metody zwiększania sprzedaży
– Podstawy wiedzy na temat win
– Podstawy wiedzy na temat kaw
– Podstawy wiedzy na temat cocktaili
2. Zajęcia praktyczne
– Obsługa Gości
– Dekantacja i serwis wina
– Nakrywanie stołów
– Technika noszenia talerzy
– Technika noszenia tacy
– Sprzątanie ze stołu
3. Egzamin teoretyczny i praktyczny
JESZCZE NIE UDAŁO SIĘ NAM CIĘ PRZEKONAĆ?
PROMOCJA dla absolwentów!
Zapisując się u nas na drugi kurs otrzymujesz 50 zł zniżki, a na trzeci 100 zł zniżki!
Certyfikat w dwóch językach – polskim i angielskim.
Kurs skierowany jest zarówno do osób początkujących jak i pracujących już kelnerów chcących podnieść kwalifikacje.
W ofercie również szkolenia zamknięte, szkolenia personelu w gastronomii, szkolenia dla szkół oraz kursy indywidualne.
INFORMACJE KOŃCOWE
Jeżeli na stronie widnieje termin kursu, oznacza to, że są jeszcze wolne miejsca na ten kurs i można się zapisać.
Firma Masters of Bartenders wpisana jest do Rejestru Instytucji Szkoleniowych pod numerem ewidencyjnym: 2.22/00087/2013