Time
Description
INFORMACJE OGÓLNE
Podstawowy kurs sommelierski – ABC wina
Koszt:
Cena – 690 zł
Dyplom:
Dyplom w języku polskim i angielskim
Czas trwania:
2 dni (10 godzin wykładowych)
Rodzaj zajęć:
Kurs składa się z zajęć teoretycznych i praktycznych połączonych z degustacją win
Miejsce:
Gdańsk – Centrum Szkoleniowe Masters of Bartenders ul. Zakopiańska 13
Dla kogo:
Kurs ten jest otwarty – zapisać może się każdy kto ma ukończone 18 lat.
Kurs przygotowuje całkowicie każdego niezależnie czy ma się doświadczenie czy nie do pracy na stanowisku sommeliera w każdym lokalu gastronomicznym.
Materiały:
Każdy uczestnik otrzymuje na własność pełne kompendium z teorią.
Egzaminy:
Egzaminy są bezpłatne. U nas nie ma ukrytych opłat.
ZAGADNIENIA PORUSZANE NA KURSIE
Program Kursu:
Część 1 – Zajęcia teoretyczne
– wprowadzenie w świata win: definicja wina, szczepy
– winifikacja
– klasyfikacja win
– jakość wina – rodzaje aromatów i smaków wina, defekty win
– podstawy wiedzy sommelierskiej
– zawód Sommelier w praktyce
– dobieranie win do potraw
Część 2 – Zajęcia praktyczne
– prawidłowe otwieranie butelki z winem
– dekantacja wina
– profesjonalny serwis wina
– ocena organoleptyczna wina (degustacja)
Egzamin teoretyczny i praktyczny
JESZCZE NIE UDAŁO SIĘ NAM CIĘ PRZEKONAĆ?
PROMOCJA dla absolwentów!
Zapisując się u nas na drugi kurs otrzymujesz 50 zł zniżki, a na trzeci 100 zł zniżki!
Dyplom w dwóch językach – polskim i angielskim.
Kurs skierowany jest do osób początkujących jak i pracujących już kelnerów chcących podnieść kwalifikacje.
W ofercie również szkolenia zamknięte, szkolenia personelu w gastronomii, szkolenia dla szkół oraz kursy indywidualne.
Organizujemy również pokazy sommelierskie oraz prezentacje i degustacje komentowane wina z sommelierem. W sprawie wyceny takiego eventu prosimy o wiadomość mailową na biuro@kurssommelierski.pl
INFORMACJE KOŃCOWE
Jeżeli na stronie widnieje termin kursu, oznacza to, że są jeszcze wolne miejsca na ten kurs i można się zapisać.
Organizator nie zajmuje się działalnością cateringową. Ewentualne napoje i posiłki podczas przerw uczestnicy zapewniają sobie we własnym zakresie jeżeli mają taką potrzebę.